5 Ülkeden 105 Çocuk Seferihisar’da

Seferihisar Belediyesi tarafından 6.kez düzenlenen Çocuk Halk Dansları Festivali kapsamında 5 ülkeden 105 çocuk Seferihisar’a geliyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Seferihisar’da da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Çocuk Bayramı kapsamında Seferihisarlı çocuklar Sırbistan, Ukrayna, Romanya, Poonya ve KKTC’den 105 çocuğu misafir edecek. Çocuklar bir hafta boyunca Seferihisarlı ailelerin yanında konaklayacak.

18-25 Nisan tarihleri arasından ilçede kalacak çocuklar, düzenlenecek etkinliklerde yerel danslarından oluşan performanslar sergileyecek.

19 Nisan Perşembe günü başlayacak etkinlikte Saat 19.30’da açılış korteji düzenlenecek ve Saat 20.00’de Çocuk Belediyesi’nde dans gösterileri gerçekleşecek. 20 Nisan Cuma günü Saat 16.30’da Ürkmez’de devam edecek kutlamalarda, 21 Nisan günü Efes, Meryemana ve Tire gezisi düzenlenecek. Aynı akşam gösteriler Tire Belediyesi ev sahipliğinde Tireliler önünde yapılacak. 22 Nisan Pazar günü Saat 19.30’da Orhanlı Köyü’nde performanslarına devam edecek çocuklar, 23 Nisan Pazartesi günü Gala Gecesi’ne çıkacak. Saat 18.00’de kortejle başlayacak kutlamada, Gala Gecesi Saat 18.30’da Teos Marina’da gerçekleşecek.

Çocukları Seferihisarlı ailelerle birlikte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bu yıl yine büyük bir coşkuyla, Seferihisarlılarla ve misafir çocuklarla birlikte 23 Nisan’ı doyasıya kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı kutlamalara davet ediyorum” dedi.

Çocuklar 25 Nisan Çarşamba günü ilçeden ayrılacak.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.