30 Bin Pullu Sazan Bırakıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesislerinde üretilen 1 milyon 600 bin yavru balık baraj göletlerine bırakılmaya başlandı.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesislerinde bu yıl üretilen 1 milyon 600 bin pullu sazan Ege’deki baraj göletlerine bırakılıyor. Mayıs ayında sağılan anaç pullu sazanlardan elde edilen yavrular, özel toprak havuzlarda beslendi. Boylan 6 ile 8 santimetreye ulaşan balıklar ise göllere salınmaya başlandı. Şu ana kadar Yortanlı Barajı gölüne 40 bin, Beydağ Barajı gölüne 100 bin, Demirköprü Barajı gölüne 150 bin, Kestel Baraj gölüne 40 bin, Gölmarmara gölüne 150 bin, Sevişler Baraj gölüne 40 bin, Seferihisar Barajı gölüne de 30 bin pullu sazan bırakıldı.

Bu yılki üretim rakamlarında büyük artış olduğunu aktaran Eker, “Bu rakamı bu yıl yüzde 25 oranında artırıp 1 milyon 600 bine çıkardık. Sezon sonuna kadar tüm pullu sazan yavrularını göllere atacağız. Balıkçılarımızın önümüzdeki yıl daha bereketli bir yıl geçirmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

pubg uc

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.