2016 Yılı Zeytinyağı Primi Açıklandı

2016 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

ZEYTİNYAĞI PRİMİ 10 KURUŞ ARTTI

Yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı kapsamda kilogram başına verilen 65 kuruş olan kütlü pamuk fark ödemesi desteği 75 kuruşa çıkarılırken, Ayçiçeği 30 kuruştan 40 kuruşa, soya fasulyesi 50 kuruştan 60 kuruşa, kanola 40 kuruştan 50 kuruşa, aspir 45 kuruştan 55 kuruşa, zeytinyağı 70 kuruştan 80 kuruşa ve çay 12 kuruştan 13 kuruşa yükseltildi. Kuru fasulye, nohut ve mercimek ise 20 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı.

Karara göre, bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere, Mazot-gübre destekleme ödemesi, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteği, yem bitkileri desteği, yurt içi sertifikalı tohum-sertifikalı fidan kullanım desteği ve sertifikalı tohumluk üretim desteği, yurt içi sertifikalı fidan üretim desteği, çiftlik muhasebe veri ağı sistemi katılım desteği, organik tarım ve iyi tarım desteği, biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleri ile hayvancılık desteklemeleri kapsamında, bakanlıkça yayımlanacak olan uygulama tebliğine göre başvurusu olan ve gerekli şartları yerine getiren çiftçilere ödeme yapılacak.

 

Bu kapsamda mazot-gübre desteğinin birleştirilerek dekara 11 TL destek verilecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.