Atatürk’ün Seferihisar’a gelişinin 86. yılı

Seferihisar tarihinin en önemli günlerinden biri olan 11 Nisan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyaret ettiği gündür.

12 NİSAN 1934 TARİHLİ GAZETE KÜPÜRÜ

“Gazi hazretleri Seferihisar’a teşrif ettiler. Reisicumhur hazretleri sabah saat dokuzda otomobille hareket ederek İzmir civarında ve Seferihisar üzerinden Sığacık limanına kadar bir gezinti yaptılar. Geçtikleri yerlerde köyler bayraklarla ve taklarla süslenmiş, yüzlerinde derin bağlılık ve şükran duyguları okunan köylüler, yolları doldurmuşlardı. Seferihisar’da istikbal pek parlak oldu. Bütün şehir baştan aşağı donatılmış, dükkanlar kapatılmış, büyük kurtarıcılarını candan özleyen kadın, erkek ve çocuk bütün Seferihisarlılar güzergaha dizilmişti; alkışlıyor, yaşa diye bağırıyorlar, aziz misafirlerini karşılıyorlardı. Gazi hazretleri halkı selamlayarak hatırlarını sorduktan sonra zabit yurdunu teşrif ettiler ve öğle yemeğini orada yediler. Yemek esnasında yurt önünden ayrılmayan halk, hep bir ağızdan milli şarkılar okuyarak, taşkın bir hale gelen sevinçlerini göstermişlerdi“

Cumhuriyet Gazetesi’nde yazılan bu satırlar Seferihisar halkının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar büyük bir coşkuyla karışladığını gösteriyor. Aynı heyecan ve azimle Ulu Önderimiz Atatürk’ün Seferihisar’a geldiği bugünü gururla anıyoruz.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.