14 Ayda Tam 52 Kilo Verdi

Seferihisar’da yaşayan Tolgahan Arslantaş 14 ayda 52 kilo vererek hayata yeniden başladı.

122 kilo olduğu için yolda yürümeyecek bir hale gelen arkadaşları tarafından fazla kiloları ile alay edilen Tolgahan Arslantaş sosyal ortamlarda bulunamadığı ve kendisi ile dalga geçildiği için kilo vermeye karar verdi.

14 ay gibi kısa bir sürede sirke ve sütlü tatlılar yiyerek tam 52 kilo veren Tolgahan Arslantaş’a muhabirimiz Şerife Gürbüz sordu, Tolgahan yanıtladı.

 

Kaç yaşından kilo almaya başladın?

6. Sınıftaydım yani 11 yaşında, 2003 Seferihisar depreminde evimiz çok hasar almıştı çocukluğumdan beri kaldığım ev ve arkadaşlarımdan mecburiyetten kopmak zorunda kaldım. Yeni taşındığımız evde Seferihisar’daydı fakat arkadaşlarımdan uzaklaştım, dışarı çıkmıyordum tüm vaktimi evde geçiriyordum ve bu yüzden hareketsiz kalmaktan kilo almaya başladım.

Tartıya Çıktığında En son Kaç Kiloyu Gördün ?

Zaman geçtikçe kilo almaya devam ettim. Öğünlerim sıklaştı ve porsiyonlar büyüdü, lise sona geldiğimde üç haneli rakama yükseldim. Süleyman Demirel Üniversitesini kazandım ailemden uzaklaştım kilo veririm diye düşündüm fakat hazır gıda ve düzensiz beslenme sonucu üniversitenin son yılında tartıldığımda yazan rakam 122 kiloydu.

Peki  52 Kilo Vermeyi  Nasıl Başardın ?

Görüntü olarak kendimi beğenmiyordum istediklerimi giyemiyordum bu nedenle kilo vermeye karar verdim öncelikle ne yediğim zaman kilo aldığımı metabolizmamı tanıdım. Kaşık yerine çatal kullandım sabahları elma sirkesi içtim, yürüyüşe başladım, ekmeği kestim, sütlü tatlılar yedim. Spora başladım ve azim ettim 14 ayda sonra 52 Kilo vermiştim. Şimdi hayatım artık daha güzel sevgilim var, istediğim giysiyi alıp giyebiliyorum ama tabi ki şartları var; yediğime ve öğünlerime çok dikkat ediyorum.

 

tolgahan 1   tolgahan 4tolgahan 2IMG_0757

 

 

 

 

Şerife Gürbüz 13.11.2014

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.