13 Şubat’ta Okullarda Boykot Var

Birleşik Haziran Hareketi 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için velilere mektup yazdı. 13 Şubat’ta okullarda laik eğitim için boykot var. Eğitim-sen boykota tam destek veriyor

Birleşik Haziran Hareketi (Haziran) 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için velilere mektup yazdı. 13 Şubat günü AKP iktidarını gerici ve dinsel eğitim politikaları konusunda uyarmak için çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten Haziran, boykotun gerçekleşeceği gün “alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenlikler” hazırlanacağını açıkladı.

Velilere, ”Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?” denilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Veli,

Bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK VE UMUT.

Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur.Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir.

Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?

13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz.

Sizleri Bekliyoruz.

Dayanışmayla…”

okull

13 Şubat’ta okullarda boykot var

9 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıl için ilk ve ortaokullarda ders zili çalacak. BHH ise yaptığı açıklamayla, 13 Şubat Cuma günü “Laik ve Bilimsel Eğitim” için velilere çocuklarını okullara göndermemesini istedi. BHH açıklamasında, öğretmen ve eğitimcilerin de derslere girmeyeceğini duyurdu.

11 Ocak’ta boykot çağrısı için sokağa çıkıldığını hatırlatan BHH yaptığı açıklamada, “‘Laik ve bilimsel eğitim’ sloganıyla, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve imam hatipleştirmeye son verilmesi için mücadele ediyoruz. 2014 sonunda aldığımız karar çerçevesinde 13 Şubat günü bir Uyarı Boykot’u yapacağız” dedi.
Bunun bir uyarı boykotu olacağını belirten BHH, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “13 Şubat günü çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz, liseli gençler olarak okullarımızda ders yapmayacağız, öğretmenler, eğitimciler olarak derslere girmeyeceğiz. AKP’nin kitaplardan attığı, yok saymaya çalıştığı güzellikleri çocuklarımızla paylaşacağız. Bilimsel eğitimin örneklerini vereceğiz. Nerede olursak olalım, ister çoğunlukta, ister azınlıkta kalalım, laik ve bilimsel eğitim için mücadele edenler olarak biliyoruz ki bu herkese lazımdır. Laik ve bilimsel eğitimin yerini dinselleştirilmiş bir eğitimin, ortaokul ve liselerin yerini imam hatiplerin aldığı bir ülke gerilemeye mahkumdur. Böyle bir gidişin sonunda insanca bir yaşam da, adalet ve eşitlik de, kardeşlik de hayal olur.

Birleşik Haziran Hareketi’nin açiklamasi:

Laik ve bilimsel eğitim için 13 Şubat’ta ders yok. Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, imam hatipleştirmeye son verilmesini istiyoruz. Bunun için Uyarı Boykotu’na çağırıyoruz: 13 Şubat’da ders yok. “Laik ve bilimsel eğitim” sloganıyla, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve imam hatipleştirmeye son verilmesi için mücadele ediyoruz. 2014 sonunda aldığımız karar çerçevesinde 13 Şubat günü bir Uyarı Boykot’u yapacağız. 11 Ocak’ta bu boykotun çağrısı için sokağa çıkmıştık. Şimdi Uyarı Boykotu’muzu tüm ülkeye yayacağız. 13 Şubat günü çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz, liseli gençler olarak okullarımızda ders yapmayacağız, öğretmenler, eğitimciler olarak derslere girmeyeceğiz. AKP’nin kitaplardan attığı, yok saymaya çalıştığı güzellikleri çocuklarımızla paylaşacağız. Bilimsel eğitimin örneklerini vereceğiz. Nerede olursak olalım, ister çoğunlukta, ister azınlıkta kalalım, laik ve bilimsel eğitim için mücadele edenler olarak biliyoruz ki bu herkese lazımdır. Laik ve bilimsel eğitimin yerini dinselleştirilmiş bir eğitimin, ortaokul ve liselerin yerini imam hatiplerin aldığı bir ülke gerilemeye mahkumdur. Böyle bir gidişin sonunda insanca bir yaşam da, adalet ve eşitlik de, kardeşlik de hayal olur.

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.