Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Seferihisar Temsilciliğinden
Dünya Kadınlar Günü’ne Ünzile’li destek

Eğitim İş Seferihisar Temsilciği Kadın Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kamera karşısına geçtiler.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Seferihisar Eğitim İş sendikası kadın üyeleri, Dünya Emekçi Kadınlar gününde ilginç bir projeye imza attılar. On dokuz kişiden oluşan Kadın Komisyon üyelerinin tamamının desteğiyle gerçekleşen projede on bir kadın öğretmen mikrofon başına geçti.

On dokuz kadın öğretmenin desteğiyle hazırlanan klibi farkındalık yaratmak için hazırladıklarını söyleyen öğretmenler aynı zamanda amaçlarının, kadın cinayetlerinin durması, şiddetin ve istismarın bitmesi olduğunu ifade ettiler.

Tamamı kadınlardan oluşan grup, pandemi şartları nedeniyle sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek kendi evlerinden sözleri Aysel Gürsel’e ait “Ünzile” adlı şarkıyı seslendirdiler.

Şarkıyı seslendiren Fatma Eminoğlu, Esen Ak, Gülsüm Çetinel, Şeniz Yırtlazlı, Diler Atmaz, Gökçen Öztürk, Zeynep Kaymak, Özlem Gemici, Hilal Özak, Hülya Saraç Doğan, F. Hilal Sürmeli isimli öğretmenler ‘’Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri, istismarlar ve şiddetlerinin bir an önce son bulmasını’’ dilediklerini belirtiler.

‘’SON BULSUN’’

Eğitim İş Seferihisar Temsilciliği Kadın Komisyonu Başkanı Fatma Eminoğlu, ‘’Biz on dokuz kadın öğretmen olarak sendikamız bünyesinde kadın konseyini kurduk. Komisyonumuz, kadınların sosyal hayatta daha da ön planda olmak şartıyla söz sahibi olması yönünde gayret gösterme amaçlı kurulmuştur. Toplumda farkındalık yaratma amaçlı projelerimizden biri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığımız bu video kliptir. Maalesef ülkemizde kadın cinayetleri, istismarlar, şiddet içeren çağdışı eylemler son günlerde çokça karşımıza çıkmaya başladı. Kadınların bu çağda yaşadığı olumsuzluklar karşısında sesimizi duyurmak istedik. Sendikamızın Seferihisar Temsilcisi Oğuz Eminoğlu’da projemize çok destek vermiştir. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belirlediğimiz iki etkinlik vardı. Onlardan bir tanesi de bu klipti. Umarım bu proje ses getirir. Kadına yönelik şiddetin son bulması hepimizin dileğidir” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.