10 TL Keçi Sütü Fiyatına Teşekkür

Türkiye’nin keçi sütü üretiminde öncü gelen firmalarından Baltalı Gıda’yı ziyaret eden AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı’ya teşekkür ederek, üreticinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Seferihisar’da çiğ süt üreten ve sütünü satmakta sorun yaşayan 150 üreticinin elindeki sütlerin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından satın alınması ile ilgili girişimleriyle öne çıkan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, ilçedeki tarım ve hayvancılık çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Aydın, Türkiye’nin keçi sütü üretiminde öncü gelen firmalarından Seferihisar merkezli Baltalı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı’yı ziyaret ederek hem sektöre hem de üreticilere katkılarından dolayı teşekkür ederken 10 TL’lik keçi sütü fiyatının kritik önemine dikkat çekti.

Seferihisar’da 2008 yılından bu yana üretim ve istihdamın yanı sıra, İzmirli keçi sütü üreticilerinden süt alımı yaptıkları için Baltalı Grubu’na teşekkür eden  Başkan Aydın, “Seferihisar’a ve ülke üretimimize katkılarınız bizler için çok değerli. Bu sene hassas bir dönemdi. Keçi sütü fiyatları ile ilgili bir tedirginlik vardı. Açıklamış olduğunuz 10 TL fiyat üreticiye verdiğiniz değerin kanıtı. Sizler gibi hem kendi üreten hem de üreticinin yanında olan sanayicilerimize çok ihtiyacımız var. Bu fiyat sadece sizlerin satın aldığı üreticiler için değil tüm üreticiler için can suyu oldu. 10 TL fiyatın referans fiyat olduğunu sahada görüyoruz. Üretim bir kentin, bir ülkenin kalkınmasındaki ilk basamaktır. Ben hem şahsım hem de Seferihisarlı üreticilerimiz adına bu basamağın inşasında verdiğiniz emekler için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİĞ SÜT ALIMINDA REKOR FİYAT

Çiğ keçi sütünün litresini üreticiden rekor fiyatla 10 TL’den alan Baltalı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı ise, “Keçi sütünde en önemli şeylerden biri de; üreticilerimizi sürdürülebilirliğe teşvik etmek. Hayvancılık çok emek isteyen ve zor bir meslek. Bu mesleği yapan, çiğ sütü üreten üreticiler de para kazanmalı. Ancak bir de sanayicinin sütü raflardan halka ulaştırırken satabileceği bir sınır var. Buradan önemli olan orta noktada buluşmamız. Herkesin bir iş ortaklığı şeklinde çalışması lazım. Benim için süt fiyatlarındaki en önemli nokta; çiğ sütü aldığım fiyat ile üreticinin, sütü işleyip rafa koyduğumuzdaki fiyat ile de tüketicinin mutlu olmasını sağlamak. Yüksek fiyattan çiğ sütü alımı yaparak da keçi çiftliklerini teşvik etmek amacındayız. Türkiye bu konuda söz sahibi olabilecek bir durumda, keçi sütü pazarında dünya pazarında da önde gelen ülkelerinden olabilmemiz çok mümkün. Bu sebeple Türkiye’de keçi sütüne ve üreticiye yatırımların sürdürülebilir olması lazım” ifadelerine yer verdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.